Björn Rosendal i Institutet på P3

I helgens avsnitt av Institutet på P3 medverkar Björn Rosendal och talar om vad som kallas Stendhalsyndromet.

 

Stendhal stupde av trötthet efter att ha överväldigats av det storartade intryck som konstverken på Ufficierna gjorde på honom. Detsamma hände Björn 132 år senare. Han menar dock att det är ett misstag att tro att detta skulle bero på psykisk svaghet. Att leva med vidöppenhet för intryck innebär i stället en styrka. Vi talar då om emotionell intelligens, ett begrepp som efter att ha ansetts vara en orimlighet nu erövrat världen.

 

Den första delen av avsnittet sänds på lördag mellan kl 11 och 12, den andra delen samma tid på söndag.

 

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln