ensamheten

Jag ifrågasätter normen. Enligt människans normer i dagens samhälle skall man sträva efter beroenden. Man ska bland annat vara beroende av sitt arbete, sin ekonomi och sin partner. Utan en enda pusselbit fallerar tillvaron. Men detta är helt befängt. Folk som strävar efter makt kan utnyttja detta väldigt enkelt genom att skapa ett beroende för en annan människa och därefter utöva sin makt för att behålla beroendet. Det är så systemet ser ut idag.

 

Det krävs både träning och kunskap för att komma förbi den spärren som säger att vi måste följa normer och maktutövare. Med det sagt menar jag inte att jag förespråkar anarki, men vi måste tänka i våra egna tankespår. Människan är lat av naturen och vill ofta inte förändra det som inte är absolut nödvändigt och därmed har ett allmänt tankespår formats i samhället. Följer du detta tankesätt så kommer din vardag att klaras utan större bekymmer. Men det finns ingen personlighet och inget som är unikt i detta tankesätt. Men framför allt så finns det inget som är vackert.

 

Det allmänna tankespåret är utformat som en maskin som är gjord för att fungera, inte för att vara vacker. De som vandrar längs med det allmänna tankespåret vet egentligen inte vad livet har att erbjuda och hur storslaget det faktiskt är. Ibland kan dock ljusglimtar falla ner mellan de mörka bergshällarna, och vissa individer hittar också ut i friheten.

 

Det är för många dock väldigt skrämmande att hitta ut, för när man väl börjar vandra sin egen väg så är man plötsligt helt ensam, och det finns inte längre någon att skylla på.

 

 

Rikard Ahlin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Arkiv

Etikettmoln