den hämmande första meningen

Jeez, vad ångestladdat det kan vara med den där Hämmande Första Meningen! Vissa kan konststycket att köra hårt på någon mening, och sen gå tillbaka och ändra om den inte känns rätt. Andra – som undertecknad – är helt beroende av första meningen och vilken ton den sätter för hela texten. Jag har nog aldrig kunnat gå tillbaka och ändra – om första meningen inte funkar envisas den med att inte funka. Merde, vad man ska vara krånglig ibland (ofta). Jag har länge, länge gått och funderat på hur den ska formuleras och har inte kunnat starta innan dess. Fast helt ärligt har jag inte funderat så där ordentligt. Snarare har jag nuddat lite vid tanken och sen lite panikartat mentalt viftat bort det jobbiga. (Ja, jag har väldigt undvikande tendenser.) Men nu är den i varje fall skriven, och just nu känns den bra. Sweet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Etikettmoln