Den skadade tornsvalan

Under några dagar har jag och sambon varit hus-och kattvakter i föräldrar-hemmet i Skummeslöv. På söndagsefter-middagen hittade jag en skadad fågel på gräsmattan, (som jag senare klurade ut var en tornsvala).

Jag lade den i en kartong med lite mat och vatten i ena badrummet, såsom vi gjort sen urminnes tider med skadade fåglar. (Min pappa brukar påminna mig om att när jag var liten var jag tydligen lite kinkig för att mina äldre systrar alltid tog hand om fåglarna, själv fick jag nöja mig med skadade flugor och sånt. Men nu kunde jag minsann ha tornsvalan helt för mig själv, så det.)

Efter någon timma hade den inte piggnat till, men det ändrades när jag hjälpte den på traven med vattnet. Helt bedårande; när jag doppade fingret i vattnet och höll det vid fågels näbb blev pigg och glad. Så jag provade att släppa ut den, men den var inte villig att flyga än. Vi gjorde några testrundor så jag kunde se att vingarna var hela och fungerande, men den lämnade inte gärna min hand. När den väl provade landningen var det mer av en kraschlandning. Tillbaka till lådan. Där fick den tillbringa natten, med kärleksfull omvårdnad av mig och sambon.

Dagen därpå var det dags för ännu en testrunda. Det var en fin dag och jag var inställd på att göra några testrundor under dagen, samt kontakta lokala fågeldoktorn Lars Strand om den inte visade tecken på bättring. Vi tog ut lådan mitt på gräsmatten i den strålande solen, höll upp fågeln som satt kvar i min hand och provade vingarna. Och så, när vi närmade oss markhöjd lämnade den min hand utan att tveka ens det minsta, och flög högt mot skyn. Där sammanstrålande den med några andra tornsvalor och cirkulerade lite över tomten. Kvar stod vi, glädjestrålande och jag aningens tårögd. Vilken fin stund!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Etikettmoln