Skratt med katt

Om tornsvalan stod för det känslosamt tårögda i veckan stod katten Snus för dagens skratt.

Snus bor alltså normalt i lägenheten med oss i Halmstad (eller om vi bor hos honom, precis som att alla andra i byggnaden bor i hans byggnad). När vi begett oss ut till stugan i Skummeslöv har han följt med, och det har gått hur bra som helst. Den här gången träffade han dock föräldrarnas katt Semiel, den lille bjässen, för första gången.

 

​Vid första mötet på föräldrarnas terass var det ingen katt som fluffade upp sig, men Semiel gav Snus en stenhård blick, varpå Snus slank iväg. Nästa dag möttes de i dörren, eftersom Snus tyckte att han skulle stå och hänga utanför Semiels dörr precis när jag skulle släppa ut honom. Katterna burrade upp sig som attan, och blängandes på Snus parkerade Semiel sig i rhododendronbusken ("ja, jag förstår att busken är felstavad, men försök själva om ni anser er så jävla begåvade")*. Snus själv satt kvar på trappen och såg lite dryg ut, vilket jag inte tyckte var helt okej. Det är ju faktiskt Semiels trappa. (Eller mammas och pappas trappa, men ni fattar grejen.) När jag gick mot stugan susade Snus genast efter, och lite nervös var han nog allt. För av någon helt absurd anledning tar han ett språng och hoppar rakt in i en trädgårdsstol! Det såg nästan exakt ut som när Harry och Ron springer rakt in i väggen mot Hogwartståget när ingången inte funkar, i Harry Potter och hemligheternas kammare, lika bisarrt målmedvetet. Som jag skrattade! Han skadade sig alltså inte, det var bara stoltheten som fick sig en rejäl törn. Ah, det är roligt på landet!

*Tribute till boken Fjäriln vingad av Stefan Eriksson.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Etikettmoln