Curioser and curioser

När jag härförleden cyklade hem från jobbet såg jag något lustigt. Det var en på stor gräsyta (i stil med fotbollsplan fast utan mål). Först såg jag ett gäng koltrastar, där föräldrarna så gulligt matade sina ungar. Bredvid denna näpna företeelse satt ett antal kaniner och mumsade gräs. Normalt är jag inte så lättcharmad av kaniner. I föräldrarhemmet i Skummeslöv finns de i överflöd – de springer iväg för bilarna, är tröga och flyttar sig inte samt bajsar på gräsmattorna. Stirriga är de också.

Men när de är avslappnade kan de vara riktigt gulliga. De här kaninerna var väldigt chill, och det är alltid fint att se djur i flock. (Om det inte är en stor stygg flock av något slag som är ute efter en. Eller spindlar eller något annat äckligt.) Hur som helst. Bland denna samling vanliga kaniner satt det en lite mer otippad. Den såg mer ut som en tamkanin då den såg mjukare och mer ljusbrun ut i pälsen än de andra. Den satt lite avsides men tycktes likväl höra ihop med de andra. Jag har sett den flertalet gånger när jag cyklar förbi, även om det inte är så många andra kaniner där. Det är något med kaniner och framför allt harar i mitt liv. Vid min förra lägenhet cirkulerade det en hare i kvarteret om kvällarna. En hare! I ett vanligt Halmstadkvarter. Mycket märkligt. Den eller en annan hare fanns även på den vackra kyrkogården en bit bort som jag ofta promenerade kring. Och nu börjar jag undra hur mycket mer övertydlig någon övre makt ska behöva vara för att jag ska fatta vinken, släppa det förnuftiga vuxentänket och följa efter haren/kaninen till det galet efterlängtade Underlandet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Etikettmoln