Nej, jämställdhet är inte bara för kvinnor

Jämställdhet är för BÅDA könen. Den sortens orättvisa som Lisbeths Höglunds artikel Är jämställdhet bara för kvinnor?  bygger på grundar sig i uppfattningen att bara mammor ska ta hand om barn, att män inte har med fostran att göra. Att de inte ska behöva ta ansvar för sina barn. Det är DEN sortens resonemang som leder till att många anser det som självklart att en man inte har rätt att träffa sitt eget barn efter en separation, att det enbart är mamman som har rätt/skyldighet att ansvara för barnet.

Här har ni medaljens baksida, gott folk. Ni som tycker att jämställdhetskampen är överflödig, eller feminismen orättvis och onödig; så här bittert kan det bli även för papporna i ett ojämställt samhälle. Jämställdhet handlar om att båda parter tar ansvar för sin familj och båda parter har rätt att ta del av sin familj. Kommer vi till en utveckling i samhället där det äntligen blir självklart för mammor och pappor (i ett heterosexuellt förhållande) att ta lika mycket ansvar för sin familj - och jag tror att vi är på väg tid - kommer vi inom sinom tid också till en utveckling där ansvarstagande och kärleksfulla pappor inte kastas undan som en vante när föräldrarna separerat. 

Hoppas du inte tjänade storkovan på den okunniga artikeln, Lisbeth Höglund!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Etikettmoln