Den passiva äventyraren

Ur boken Tea Party Ur boken Tea Party

Jag läste för en tid sedan Nancy Peñas jättevackra och lite bisarra bok Katten och kimonon, ett hett tips! (Jag har snöat in mig helt på grafiska noveller). I boken fanns det en intervju med författaren, som fick frågan;

"Hur föreställer du dig den perfekta läsaren?"

Här svarade Peña med en beskrivning som jag tyckte var underbar! Tudelad som jag är med att både älska bekvämlighet och en trygg punkt, samt någonstans vara sugen på något mer äventyrligt, var det här som att läsa en instruktion över min egen själ! Någon mer som känner igen sig?

"Det skulle vara den passiva äventyraren som Pierre Mac Orlan beskriver i sin handbok för den ideala äventyraren; han som upplever alla sina resor sittande bekvämt i sin fåtölj med ett glas i handen."

Jag älskar att uppleva äventyr från alla möjliga delar av världen och från alla möjliga tidsåldrar, sittandes bekvämt i en fåtölj - förvisso med en tekopp i handen. Åh, böcker!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Etikettmoln