Med tanke på Kirke

Fall on me like the silent dew, or like those maiden showers which, by the peep of day, do strew a baptim o'er the flowers. Fall on me like the silent dew, or like those maiden showers which, by the peep of day, do strew a baptim o'er the flowers.

Det var med tanke på Kirke som jag valde månadens dikt för januari.

Han gillade gammal engelsk stil i poesi och tror att han verkligen hade gillat denna, To Music, To Becalm His Fever av Robert Herrick. Jag vet inte om Kirke kände till den dikten eller ej. Men han sa ibland att gillade poesi med ord som "thou" och "thee" i. Och så log han. Själv gillar jag den här dikten väldigt mycket, Den var en favorit för många år sedan. Nuförtiden föredrar jag mindre måleriska dikter, men jag tycker fortfarande att den här är alldeles ljuvlig. Så många vackra ord som känns sköna i munnen när jag mumlar dikten tyst för mig själv - eller högt i mitt huvud.

Så Kirke, min vän, den här är till dig.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Länkar

-

Etikettmoln