En dröm om mormor

Mormor och barnbarnsbarnet Leo Mormor och barnbarnsbarnet Leo

Inatt drömde jag om mormor. Jag var i stugan, i rummet som hon sov i den senare tiden och som jag sover i nu när jag är där. Jag skymtade något i dörröppningen, men var säker på att det bara var en illusion. När jag vände mig om stod mormor där, i sina gröna byxor och orange kofta.

Jag var fortfarande säker på att det bara var en skenbild, som i en dröm, men när jag stapplade fram och kramade om henne var det en fysisk kropp jag kände. Precis samma kropp som jag kände när jag kramade mormor när hon levde. Hon var så glad och log hela tiden, medan jag grät av lycka och sorg och gång på gång talade om hur saknad och älskad hon var. Hon skrattade med och åt mig, precis som när hon levde. Jag kunde ofta locka henne till skratt, ibland avsiktligt och ibland när jag skippade bokstaven "g" i många ord, så som det lätt blir i talspråk: rolit, häftit, mysit.

Hon var så glad, mormor, och berättade att hon och morfar höll på mycket med bugg! (vilket i vaket tillstånd var ganska oväntat - jag vet att de träffades på en dans, men mig veterligen har de aldrig hållit på med bugg.) Jag frågade om hon hade hälsat på mamma och mina systrar också, men det fick jag aldrig veta. Sen försvann hon, ganska snabbt. Senare i drömmen såg jag henne igen, i en yngre variant gående längs en snöig allé. Fast i drömmen visste jag att det bara var en dröm - mormor brukade inte klä sig så och framför allt hade hon inte sett så harmonisk ut i snön. I hennes himmelrike är det snarare sommar och vår.

Älskade, älskade mormor. Det var underbart att se dig skratta och le igen, och att känna din perfekta kropp i en omfamning igen. Om det bara var en dröm eller om det var något mer spelar visst lite roll - men inte tillräckligt för att jag inte till fullo kan njuta av det. Jag hoppas att du och morfar har det bra, om ni dansar mycket eller påtar i trädgården, och jag hoppas att det är underbar sommar och vår omkring er.

Kram, Catharina

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Länkar

-

Etikettmoln