Alla döda små djur

"Denna tråkiga sommardag hade vi mycket roligt. Vi startade en firma som hette Begravningar Ab. Vi skulle göra världens bästa begravningar, faktiskt, och hjälpa alla stackars döda djur som bara låg på jorden. 

Esters jobb var att gräva. Jag skulle skriva dikter. Och Putte skulle gråta."


För att fortsätta på temat barnböcker och döda djur (ja, jag har mina bisarra preferenser) så måste jag nämna Alla små döda djur av Ulf Nilsson. Lika underbara karaktärer som man har rätt att förvänta sig av Nilsson, och lika träffsäkra illustrationer man har rätt att förvänta sig av Eva Eriksson. (Jag tänker främst på Den fräcka kråkan som var en av mina storfavoriter) Precis som med Råttornas själar går det egentligen inte att bara nämna ett textstycke eller bara en bild - jag vill frossa i helheten och alla detaljer. Läsvärd!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Länkar

-

Etikettmoln