När jag är normen

Eftersom jag själv i det här fallet tillhör normen, är det lätt att glömma hur den stora massan utanför normen har det. Skamligt av mig, men förhoppningsvis är det aldrig för sent att bättra sig och se världen utanför sin egen.
 

"Den som hela tiden blir bekräftad av sin kultur kan ha svårt att förstå vikten av representation. [...] När de enda berättelser samhället anser vara värda att berätta om såna som du, är historier om tragiska offer och perversa mördare händer förstås precis det vi ser i hälsostatistiken, nämligen att varannan transperson i Sverige har haft självmordstankar och att en fjärdedel har försökt ta sitt liv."

Läs Expressens artikel om transpersoner, drag, positiva förebilder och Laverne Cox: Jag vill aldrig mer se Björn Kjellman i drag.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Etikettmoln