Smarta människor tar cred för andras arbete.

Hatten av för Aftonbladet som så seriöst och ansvarstagande öppet låter fundamentalism representera all form av feminism. Bravo, Alf B Svensson, bravo (observera min ironiska applåd). 

Varenda vettig feminist i världen är för att man ska bryta sig loss från det könsstereotypa genom att uppmuntra tjejer att ta mer plats och inte ställa så höga krav på sig själva, och uppmuntra killar att kontrollera sin ilska och inte hävda sig genom att trycka ner andra, motivera dem att ta skolan på större allvar och utveckla sin känslomässiga intelligens. Genusarbetet i skolans värld och i fostran har nästan precis bara börjat, så man kan inte komma säga efter typ 10 år provtid att det inte fungerar, med tanke på att vi just nu är inne på vårt 2014:e år, med klassisk tideräkning. 

Alf B Svensson, du tycks vara en man med i grunden vettiga åsikter och öppen blick på hur samhället fostrar barnen. Sluta då att trycka ned de män och kvinnor som arbetat för att få fram det perspektivet genom att jämföra dem med fundamentalisterna, och hylla "modiga" män som professor Martin Ingvar. Alla flickor ÄR inte bättre i det språkliga och sämre i idrott (även om biologin oftast talar för det) och alla män ÄR inte intresserade av tillfälliga sexuella förbindelser (även om om biologin oftast talar för det). Detta envisa "biologin säger si och så" fortsätter att göra det svårt för de många avarterna i samhället. Ja, det finns skillnader, nej vi ska inte ta för givet att de är skrivna i sten och gäller alla och envar. 

Alf B Svensson, du har så rätt. Vi måste behandla pojkar och flickor olika för att ge dem samma chans i livet. Men innan du yttrar dig i media, läs på genusteori nästa gång du känner för att förlöjliga dess forskning och arbete genom att klassa dem alla som fundamentalister och  - för guds skull - denna korta tid vi arbetat aktiv med ett genustänk i fostran är en piss i havet jämfört med hur länge vi inte gjort det. Kanske lite för tidigt att börja bjäbba om att det inte har fungerat.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Etikettmoln