Häxor och humor

"Mjölk är ett välkänt motgift mot magi, nästan lika bra som att äta rosor eller hålla i en rönnbärskvist."

På Furulundsskolan har jag upptäckt Eva Ibbotson och Häxtävlingen; charmiga karaktärer och härligt roligt språk! Roligt på det där finurliga viset, som kanske inte är så poppis bland dagens kids. Men det roade mig oerhört. Lite J.K. Rowling över språket, faktiskt (så då borde det ju vara poppis. Challenge accepted, som Barney Stinson säger). Torrt och charmigt.

 

Och när jag nu letade efter en Eva Ibbotson-sida att länka till hittade jag guld! En sida med massa Ibbotsoncitat! Helt klart har jag många fler Ibbotsonböcker att ge mig i kast med!
 

Slowly, Anna put up a hand to his muzzle and began to scratch that spot behind the ear where large dogs keep their souls.” 

Ur A Countess Below Stairs
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Länkar

-

Etikettmoln