Hallands första bokmässa och vinnaren i Leonidernas dikttävling

Mycket händer! Den 29:e november hade Halland sin första egna bokmässa! Den tog plats på Stadsbiblioteket i Halmstad (nästa år blir det på Kommedianten i Varberg, sen Halmstad igen). Jag och Björn deltog, med vårt snyggt pimpade bord. Tanken var att skapa en stark känsla av Leoniderna förlag och hemsidan. Till vår hjälp hade vi min man Daniel, som är grym på att locka och charma folk. Vi hade lånat in en maskin från Hallands Konstmusem, som man kan göra egna pins med - det blev en stor succé! Underlaget till pinsen fick man välja ur ett slaktat exemplar av Kättaren och Faunen. Det blev hur läckert som helst, och det var så roligt att se folk välja noggrant! Vi hade dessutom utlyst en dikttävling, där man kunde inspireras av några av Björns och mina bilder. 

Vinnardikten skulle publiceras på Leonidernas hemsida som månadens dikt och författaren bakom dikten får även hemskickat ett bokpaket. Vi fick in fantastiska bidrag! När jag och Björn hade vårt juryarbete tog vi hjälp av Daniel och Björns fru Caj. Det var svårt att välja, men vi kunde alla enas om vilket det vinnande bidraget skulle bli. Vinnaren i tävlingen blev Antonia Stjernfelt, med sin spännande dikt Sällskap! Ett stort grattis till en välförtjänt vinnare! Vår motivering lyder:
 

En vacker och modig dikt. Den målar upp en tydlig scen utan läsaren drunkar i beskrivningar, och bjuder på en snygg vändning. En dikt som är ömsint mot det svarta inom oss.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Länkar

-

Etikettmoln