Underbara illustrationer

När solen skulle säljas. Illustration Svend Otto S När solen skulle säljas. Illustration Svend Otto S

Jag håller på med en rejäl gallring på biblioteket och måste då såklart kolla igenom böckerna så jag inte gallrar bort något som definitivt bör få fler chanser. I samband med det har jag dykt på tre fantastiskt vackra bilderböcker, den ena inte den andra lik. Delar här med mig av ett utdrag. Njut! 

När solen skulle säljas av Bjarne Reuter. Illustration Svend Otto S.

Askungen eller Den lilla glasskon av Charles Perrault. Illustration Errol Le Cain

Vingmöss och kattelände av Iben Sandemose (text och illustration)

De två sistnämnda kan verkligen, verkligen rekommenderas som läsning med. När solen skulle säljas var en ljuvlig, lite poestisk historia om vad sådant omkring oss är värt och Vingmöss och kattelände var en så väldigt bisarr och otroligt fin historia om ensamhet.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Etikettmoln