Att längta

All heder åt biblioteken. Faktiskt, jag får säga det även om jag själv jobbar med det. Jantelagen är inte tillräckligt stark. Idag när barn kan få leksaker till höger och vänster missar de den där fantastiska delen av barndomen som innebär att längta.

 

 

Minns ni det? Minns ni den där känslan när julafton eller födelsedagen närmade sig och man kanske äntligen skulle få den där Barbiedockan/annan valfri leksak som man längtat och längtat så länge efter. Och minns ni den där ljuva leken efteråt? Den första leken med den nya leksaken, och hur man längtade efter att få springa och fortsätta när man blev avbruten. En fantastisk känsla som tyvärr blivit sällsynt idag. Stackars barn.

Men ibland kan det fortfarande hända. Jag tar ju emot barnens alla tips på böcker de tycker jag ska köpa in, men jag förklarar varje gång att det kan dröja innan böckerna kommer. Det finns många önskemål och inte lika stor budget. Så när den boken de ”önskat” kommer in lägger jag undan den till dem, och elevernas enorma, underbara, oskuldsfulla glädje när de kommer för att hämta ut boken är obeskrivlig. Jag tror att det dessutom bidrar att de vet att de har boken tillfälligt. Jag tror det gör att de inte tröttnar lika snabbt och slänger boken i ett hörn.

Senast idag skulle två tjejer hämta ut Sword Princess Amaltea och de var så exalterade att de knappt kunde stå still. Man kunde riktigt ta på förväntan och glädjen inför att få sätta sig ned och läsa. Så härligt det var att se den starka glädje som bara längtan kan ge.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Länkar

-

Etikettmoln