Negligerad skattebetalare

Nu tycker jag förvisso att det är tröttsamt när höjd skatt ska vara lösningen på allt, men ändå finns det vissa uppenbara saker att reagera på i den här artikeln i Fria Tider, om vi nu ska ta och diskutera källkritik.

"Skattebetalarna tror även att regeringen, trots vallöften om motsatsen, kan tänkas höja nedanstående skatter framöver."

Jag är skattebetalare, jag kan inte erinra mig att jag blivit tillfrågad  om det här. 

 

Det här med "skattebetalarna", det är ganska generaliserande. För när man tänker efter är det en ganska stor mängd människor det omfattar. Tror alla skattebetalare att det blir så? Även de skattebetalare som röstat på nuvarande regering? Det hade kanske räckt med en formulering såsom "Tillfrågade skattebetalare tror...". Fast det hade såklart inte haft samma schvung. 

Sist men inte minst har det avslutande konceptet med spekulationer om höjda skatter i vad som ska föreställa vara en faktabaserad text, samma journalistiska trovärdighet som Aftonbladet och Expressen. Det vill säga, not so much.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

-

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Det finns inga inlägg i arkivet. Välj en källa med befintliga inlägg i Inställningar eller sätt igång och skriv ett.

Länkar

-

Etikettmoln