Min syster är i tusen bitar

"Min syster Rose bor på spiselkransen. I alla fall en bit av henne. Tre av hennes fingrar, hennes högra armbåge och hennes ena knäskål är begravda på en kyrkogård i London."

I Min syster är i tusen bitar  av Annabel Pitcher får vi lära känna tioåriga Jamie, som är bokens berättare. Hans ena storasyster Rose gick bort i ett terrordåd i London för flera år sedan och kvar finns nu föräldrarna som skiljt sig och Rose tvillingsyster Jasmine. Jamie lever ihop med sin kvarvarande syster och pappan, som blivit alkoholiserad och rasist efter terrordådet. Jamie saknar inte Rose, då han knappt minns henne. Jasmine är desto viktigare för honom, samt hans frånvarande mamma och inte minst hans katt. Med oemotståndlig charm betraktar han världen omkring sig, med allt vad svårigheter och glädjeämnen det innebär.

I Clara Henrys Ja jag har mens, hurså? försöker hon i ett kapitel se det positiva med PMS. Hon menade att de starka känslosvängarna kan förstärka redan starka upplevelser i livet och oj vad rätt hon har! När jag närmade mig slutet grät och hulkade jag som jag aldrig förut gjort till en bok. Så högt grät jag att Daniel oroligt kom ned och undrade vad som hände. Jag ville absolut läsa färdigt boken, men kom fram till att det var bättre att göra det i sängen med min man i närheten. Om det skulle bli så där jobbigt igen. SPOILER: För er som inte gillar sorgliga böcker kan jag avslöja så mycket som att den samtidigt är väldigt fin. Vid slutet började jag gråta igen, men nu på grund av de fina sakerna, som beskrivs på ett så varmt och enkelt sätt. Boken krossade mitt hjärta, på ett underbart sätt. Jag har aldrig gillat sorgliga böcker innan, men jag inser att när de blandas med värme kan det bil något underbart. Trots allt är det ju en positiv bok om att hitta tillbaka till sin familj efter en traumatisk händelse.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Arkiv

Länkar

Etikettmoln