Fördelar

Det finns mycket jag älskar med Sverige. Till exempel älskar jag att jag en fredagsförmiddag kan räfsa ute längs häcken samtidigt som byggarbetare fixar med radhuset, utan konstigheter. Jag behöver ingen man som vakar över mig, utan kan helt fritt dona bland främmande män. Jag slipper även höra obsceniteter skrikas efter mig, eller objektifieras på annat vis. Det förekommer förvisso i Sverige det med, men vi har inte den "byggarbetare som hojtar efter kvinnor"-kulturen på samma sätt här som i en del andra länder i Västvärlden.  Det finns väldiga fördelar med en slags avsexualiserad neutralitet mellan könen. 

Sen älskar jag även med vårt land att vi kan vara så öppna och medmänskliga mot andra som har det svårt. Inte minst tänker jag på de kvinnor som kan få helt andra möjligheter här än i många andra länder. Vi tar emot flyktingar och flertalet kvinnor slipper således  användas som medel i beväpnade konflikter, genom brutala våldtäkter. 

Jag älskar även det faktum att jag har en så förbaskat bra läkare. Han är den bästa jag haft hitills och det hade jag inte haft ifall det inte varit för invandringen och det faktum att man inte behöver bli förvisad till arbetslösheten eller taxichaufför som välutbildad invandrare. 

Jag älskar även det faktum att vi inte är överpatriotiska här och besatta av vår flagga, men just idag känner jag för att claima den från de högerextremister som länge lagt beslag på den.

Glad fredag, allesammans!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Arkiv

Länkar

Etikettmoln