DET ÄR JU INTE BARA ORD

”Kan vi prata?” sa han.
Det var trettioen dagar sedan vi hade pratat med varandra. Eller också var det mycket längre än så. Det beror på vad man menar med att prata. Det är ju inte bara ord. Det är mycket mer – mycket, mycket mer.
 

Hemlös av Sarah Lean. En finstämd och väldigt vacker berättelse om Cally, en frejdig och stökig flicka som en tid efter sin mammas bortgång slutar prata. Det finns en subtil poesi i Leans språk, samtidigt som boken är lätt att plöja igenom. Det är inga storslagna saker som händer i den, ändå vill jag bara läsa vidare. En bok för 9 – 12 år, eller avancerade läsare i lågstadiet.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln