"ÄLSKLING, HAR DU LÄST?"

Man vet att ens underbara, mest fantastiska man är gift med en bibliotekarie när han tittar på ens tårfyllda ansikte och den stängda boken bredvid och kärleksfullt säger "Åh älskling, har du läst?" och genast går tvärsöver rummet för att ge en trösterik kram. Påskens omvälvande lästips är Golden boy av Abigail Tarttelin. 

Från Bonnier Carlsens hemsida:
Det här är berättelsen om Max Walker och hans hemlighet, en familj i kris, likväl som en rasande uppgörelse kring vilka vi är, vilka vi blir och vilka vi tillåts vara.  En tonårsroman som är omöjlig att värja sig ifrån. 

Max Walker är lagkapten i skolans fotbollslag, populär bland vännerna och tjejernas drömkille.  Det här året fyller han 16 och det bubblar mellan tjejerna och killarna i skolan. Men Max håller sig utanför, går aldrig längre än kyssar och avslutar relationer innan de blir för seriösa. Han har nämligen en hemlighet som ingen någonsin får veta.  Han är född intersex, alltså både kille och tjej. Eller varken eller. 

Den enda utanför familjen som känner till hemligheten är barndomsvännen Hunter. Och det visar sig få konsekvenser som Max aldrig kunnat föreställa sig. En kväll när Max föräldrar bjudit hem Hunters familj på middag så tränger sig Hunter in i Max rum. Tyst, och på bara några minuter, går Max och Hunter från att vara barndomsvänner, till att vara offer och förövare.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln