Det här är Sverige 

Jag är i stan på ärende, en vanlig sommardag. Jag passerar en kvinna som styr stegen mot Åhléns. Hon är lite äldre än jag, iklädd långkjol, långärmat och sjal. En till synes helt vanlig man i 50-års åldern cyklar förbi henne, plingar och säger högt i förbifarten; "Det här är Sverige!" Han försvinner innan jag hinner reagera. Kvinnan ignorerad honom och fortsätter med sitt. 

En stund senare går jag bakom några fnissiga tonårstjejer. Den ena stannar upp så hastigt att jag nästan går in i henne. När jag passerar dem hör jag en av tjejerna säga till sin kompis; "Du stannade så tjejen där nästan gick in i dig!" Den pratar vidare på det tillgjort brummande vis och jag tänker inte mer på det, tills de ropar "Men hallå, svara då!", varpå jag vänder mig om och blänger på dem. De fnissar men ser helt påkomna ut. Ja, Surgubbe, det här är Sverige. Det land där vi tydligen är oförskämda till höger och vänster. Föredömligt. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Arkiv

Länkar

Etikettmoln