IBBOTSON SLÅR TILL IGEN!

"Att gräla vilt om ingenting är något som man bara kan göra när man vet att ens hem kommer att finnas kvar i morgon."

Ibbotson slår till igen! Denna gången är det emellertid inte bara Eva Ibbotson som står bakom guldet, utan hon gör det i samarbete med sin son, Toby Ibbotson. Baserad på Eva Ibbotsons idé har sonen färdigställt Spökskolan i Mountwood. Som alltid när Ibbotson är i farten kan vi räkna med färgstarka, charmiga och udda karaktärer, annorlunda magihistorier som är till alla spökens fördel och ett strössel av förtjusande och brittiskt torra citat (jag menar, apropå en flicka som gift med en dålig karl; "och eftersom hon var en rådig tös hade hon mekat lite med bromsarna på hans Land Rover.") Nu tycker jag mig dessutom se ytterligare en förbättring när berättelsen är i händerna på Toby. Det finns mer vass men subtil samhällskritik. Bonus också för den vackra beskrivningen av den äldre Mrs. Wilder. Det är alltför sällan man får bli bortskämd med en fördomsfri och poetisk beskrivning av en äldre människas utseende, inte minst i böcker för barn och unga. Sammanfattningsvis, allt som någon som heter Ibbotson rör vid blir guld. Well done, mother and son.

Om Spökskolan i Mountwood, från Berghs hemsida:
Inte en människa är rädd för spöken längre. Nu är det Halloween och annat trams som gäller. Dags för förändring, tycker de tre haggorna, och beslutar sig för att öppna en spökskola i Mountwood. En skola för riktiga spöken! Samtidigt, inte långt därifrån, brottas Charlotte och Daniel med en övermäktig fiende. Kan de få hjälp av haggorna?
Boken är baserad på en idé av flerfaldigt prisbelönade Eva Ibbotson och skriven av hennes son, Toby Ibbotson.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln