Skadeskjutna drömmar

Jag låg i en trasig liten hög på golvet igår kväll, medan mina förlagsdrömmar låg skadeskjutna en bit bort. Kanske är det här en sån där tyngre svacka man oundvikligen hamnar i, som jag kan se tillbaka på senare. Eller så är det nu det slutar, som det upphör vara den stora dröm jag hade. Kanske det modifieras och blir något annat, kanske får jag nöja med att ha siktat mot stjärnorna för att nå en sunkig trädtopp.
 
Verkligheten suger. Jag förstår att den är bra för somliga att ha med sig parallellt hela tiden som man utvecklar ett projekt, men för somliga av oss – vi som är väldigt försiktiga, som är realistiska på gränsen till tragiska och som själva har fått arbeta upp ett driv för att ens våga satsa stort – behöver hålla oss undan verkligheten ett tag, medan drömmen får växa till sig och bli mer konkret. Först därefter kan man anpassa den till verkligheten, om inte verkligheten då kommer först och slaktar drömmen med en machete.
 
Någonstans mitt i orkeslösheten är jag fortfarande bisarrt, nästan hånfullt, optimistisk. Kanske är det en okuvlig vilja och styrka som finns där, kanske är det för att jag bara är dum som ett spån och vägrar greppa verkligheten. Kanske jag behöver se liket av drömmen innan jag kan acceptera att den är död. I morse dundrade en koltrasthona in i fönsterrutan där hemma. Lyckligtvis hör det till ovanligheterna; det var första gången sedan vi flyttade in för tre år sedan som en fågel tjongar in i rutan. Jag tittade till den där den låg bland murgrönan och såg förskräckt ut. Jag beslöt mig för att ge den en stund till återhämtning alternativt dö i lugn och ro, innan jag letade fram kartong och övriga grejer som behövs till Projekt Fågelräddning. När jag senare kom ut var den död. Poetiskt ironiskt?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Arkiv

Länkar

Etikettmoln