Kirke Ralphs minnesfond stipendiat - Linus Lundberg

Det är med stor stolthet och glädje vi presenterar årets stipendiat till vårt kulturstipendium ur Kirke Ralphs Minnesfond i samarbete med St Knutsgillet i Laholm - Linus Lundberg!

Linus Lundberg arbetar som skribent, illustratör och filmskapare och motiveringen för utmärkelsen lyder:
 

Att på ett lättsamt och underhållande sätt förmedla historia, fakta och samhällsskildringar är något som utmärker en särdeles skicklig kommunikatör och kulturskapare, egenskaper som Linus Lundberg besitter. "På ett ytligt plan vill jag underhålla, men på ett djupare plan vill jag bevara ett kulturarv. Skrönor innehåller historiska nycklar och berättar något om människorna i Laholm". Linus Lundbergs konstnärliga öga och öra släpper fram den enskilda personens berättelse. Hans stora intresse för bygden tar med oss på en resa genom vår historia och våra traditioner. Linus Lundberg får 2019 års stipendium för hur han med beska och sälta bevarar vårt kulturarv och levandegör det på ett synnerligen charmerande sätt.

Grattis Linus!

Läs mer här och här!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Arkiv

Länkar

Etikettmoln