Ny juryledamot!

Numera delar jag inte enbart ut kulturstipendiet från Kirke Ralphs Minnesfond som jag och Daniel har arbetar fram - i egenskap av skolbibliotekarie har jag nämligen blivit invald som som ledamot i Svensk Biblioteksförenings Plakettjury! Plakettjuryn ger årligen ut utmärkelser till den illustratör som framställt den bästa svenska bilderboken för barn, till den författare som skrivit bästa barn- eller ungdomsboken, samt till de som framställt bästa faktaboken för barn eller ungdomar. Plakettjuryn ger även ut andra utmärkelser, men det är dessa tre jag kommer arbeta med. Det känns helt fantastiskt att få vara så involverad i att lyfta andra kulturarbetare, helt freakin' awesome! 

Följande böcker är nominerade till Carl von Linnéplaketten (Bästa faktabok för barn och unga), Elsa Beskowplaketten (Bästa bilderbok) samt Nils Holgerssonplaketten (Bästa barn- och ungdomsbok):

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Måna Skärrholk » Björnen som inte var björn:  ”Äntligen har jag hittat den! Jag kommer ihåg historen så väldigt bra och jag äls..”

  • Kix » Vargen och Rödluvan:  ”Tummen upp!”

  • Mikael » Negligerad skattebetalare:  ”Det framgår ju tydligt att det är Skattebetalarnas förening som avses vidare fic..”

  • Jo Gylling » Underbara illustrationer:  ”Jag minns vingmöss och kattelände från när jag var liten. Jag älskade den. Har f..”

  • Ulla-Britt » En dröm om mormor:  ”Åh, en sån fin dröm, jag blev nästan avundsjuk men samtidigt glad att drömde så...”

Arkiv

Länkar

Etikettmoln