Catharina Sanjay

f. 1983
Poet, magdansös, föreläsare
och skolbibliotekarie.

Vilddjur och vardagsromantik

av Catharina Sanjay


En kärleksrelations första år med dess många stadier, vad kan det egentligen innebära? 

Catharina Sanjays dikter tar oss med på en sådan resa, tillsammans med konstnären Anna Fransisca Nilssons sensuella och suggestiva bilder. Här finns förälskelse, tvekan, harmoni, instängdhet och här finns hetta.


Utgiven 2019, Tekannan Förlag
 

Penseldrag

av Catharina och Daniel Sanjay


Kirke Ralph var en omåttligt populär profil och konstnär i Laholm. Med sin luriga, smått rebelliska konst och sitt livsbejakande sätt charmade han en hel stad. Han drog sig aldrig från att skicka med ett positivt budskap i sina målningar, men han var även engagerad i samhällsfrågor och kunde vara både politisk och kritisk i sin konst.

I Penseldrag får vi en fördjupad inblick i Kirke Ralphs olika sätt att arbeta samt i konstnärsrollen i ett konsthistoriskt sammanhang. 

Utgiven 2016, Tekannan Förlag


 

Kättaren och faunen

av Björn Rosendal och Catharina O

 

Allt är möjligt. Ett poetiskt möte mellan generationerna gör Björn Rosendal och Catharina Ohlsson i diktsamlingen "Kättaren och faunen". De är tvillingsjälar trots 60 års ålderskillnad.

 

Där Björn Rosendal har den mogne mannens lite luttrade perspektiv på tillvaron är Catharina Ohlsson mer lekfull och intensiv i sitt uttryck.  
Läs mer


Utgiven 2011, Leoniderna förlag
 

Kultursubventioner för de halländska skolorna
av Catharina O

Under 2013 anlitades Catharina Ohlsson av Region Halland för att genomföra en fältstudie om resestödet och scenkonstsubventionen, på uppdrag av Kultur i Halland och av projektgruppen för resestöd och besöksmål. I fältstudien har intervjuer med kommunala kultursamordnare samt kulturombud och rektorer varit en del. En viktig del i uppdraget var att verka för resestödets uttalade mål om att alla halländska barn och ungdomar ska ges möjlighet att uppleva kultur. Läs mer

Utgiven 2013, Region Halland Kultur i Halland