"Mat ska inte bara smaka gott, den ska göra gott".

Är du en självklar vegan? Eller skrämmer blotta tanken på vegansk bakning dig? Kanske gillar du att baka hälsosam fika eller så har du en familjemedlem som äter veganskt och du letar efter inspiration.

Det spelar ingen roll vad som ledde dig hit - gillar du god fika och vill testa en massa härliga recept från olika matinspiratörer då är  Från blogg till bord något för dig!

På vykort från förr ser vi hur  ett fikabord med dess serviser och sötsaker var en fest i färg och form. Dessa vykort gifter sig på ett smakrikt sätt med alla underbara recept och foton vi samlat in från nio veganska bloggare, caféer och restauranger runt om i Sverige. Med andra ord: ju fler kockar desto bättre bakverk!

Föredrar du att ta del av recept i filmväg istället?
Utvalda recept ur boken bakas av paret Sanjay som driver Tekannan Förlag, i serien Paret Sanjay bakar.

Paret Sanjay bakar - humor och seriös bakning.

En är affärsutvecklare och den andra är skolbibliotekarie. Tillsammans driver de företaget Tekannan Förlag och tar nu steget att filmas medan de bakar veganskt - vad kan gå fel?


Recepten är hämtade ur den veganska bakboken Från blogg till bord (Tekannan Förlag). I boken har nio olika bloggare, bagare och caféägare från olika delar av Sverige bidragit med egna recept. Ett recept från varje medverkande kommer att bakas av förläggarparet. Programmen är producerade av den Jens Norén och hans produktionsföretag Dry Gecko.

Avsnitt 2: Triple chocolate chip cookies

Avsnitt 6: Kokospannacotta med bärkompott

Avsnitt 5: Sommartårta med lime och lemoncurdfyllning

Avsnitt 4: Blåbärskaka

Avsnitt 1: Minipavlovas med jordgubbar.

Avsnitt 3: Vegansk kladdkaka à la Cortado Coffee Shop

Avsnitt 7: Rawcheesecake med lime och kokos


TEASERS: Paret Sanjay bakar