Daniel Sanjay

f. 1982
Affärsutvecklare, föreläsare och projektledare.

Daniel Sanjay brinner för att inspirera andra och föreläser om kulturentreprenörsskap runt om i södra Sverige. När kulturen plågades under 2020 startade Daniel Digitial Festival - Kulturen tystnar aldrig och blev turnéledare för Amanda Aasa. Han sjunger i kör och ger sig gärna i kast med nya spännande utmaningar, såsom att agera i teaterföreställningen Sviskon och besvär, regisserad av Laila Adèle.

Han har sin bakgrund inom konst, teater och musik. Han utbildade sig inom Kultur- och kommunikationsprogrammet i Halmstad, med konstvetenskap som huvudämne, och gick i musikklass på grundskolan i Helsingborg. Han har arbetat som näringslivsutvecklare på Destination Halmstad AB och idag är han affärsutvecklare på Connect Sverige, Region Väst. Under många år drev han kultur- och evenemangsföretaget Daniel Sanjay – Kulturvärden, där han hade uppdrag bland annat som projektledare, arrangör, konferencier, moderator och guide. Han har tidigare deltidsarbetat på Mjellby Konstmuseum, Hallands Konstmuseum och Teckningsmuseet i Laholm, och håller årligen konstvandringar i Laholm tillsammans med sin fru Catharina Sanjay.

 

Kultur är för mig ett sätt att mötas, stimuleras
och skapa mervärde i ens liv.
Den klassiska benämningen att kultur betyder odling
jämför jag med att skapa sig ett kontaktnät
som skapar möjligheter i ens liv och inom ens karriär.

 

Daniel är projektledare för den årliga konstutställningen Vårsalongen i Halmstad, och stod bakom Art walk , ett utställningsforum för konstnärer, som visats under olika evenemang i Halmstad. Så även Ett möte med världen, där olika konstformer från hela världen tog plats på scen.

I samband med utgivningen av den senare prisbelönta Penseldrag - en bok om konstnären Kirke Ralph startade paret Sanjay Kirke Ralphs minnesfond, som årligen ger ut ett stipendium för konstnärer i alla åldrar. Penseldrag var Daniels debut som författare.

Läs mer om Daniels utgivningar här.

När Daniel inte kulturarbetar eller affärsutvecklar slappnar han av med matlagning, heminredning - eller flygplansklipp på YouTube. 

Ibland (ofta) romantiserar man det här med skrivande och egenföretagande. Men ibland är det faktiskt just så där mysigt och romantiskt som man föreställt sig. Till exempel när man sitter med ett skrivuppdrag för @magasinlaholm en söndagkväll, medan blåsten och vårregnet härjar där ute. Inne finns te, kaka och levande ljus. Och den där kreativiteten förstås. Då mår man. Personligen behöver jag ofta ramar för att kunna vara som mest kreativ. Någon som är exakt likadan eller tvärtom? (Om någon INTE behöver ramar för att vara kreativ och nå resultat tar jag gärna emot tips på hur i hela friden ni gör!) #romantiskt #skrivande #skrivarlya #reportage #magasinlaholm #ramar #blåst #regn #teochkaka #söndag
Att få njuta av konstrunda i Laholm igen, vilken grej! Vilken fröjd för ögat och själen. Alla höll avstånd och alla var glada. Tack alla fantastiska konstnärer för att ni kämpar på! Och tack @magasinlaholm för det fantastiska sällskapet! Idag är det Konstrundan i Hallands sista dag. Om ni har möjlighet passa på att njuta! Vi besökte bland annat @irenejonssonkeramik, @galdrakeramik och gjorde en handbromssväng in till @malmnasinterior när vi ändå var i närheten. #konstrundan #konstrundanihalland2021 #keramik #konst #konstnär #inredning #utflykt #andimfeelinggood
På Tekannan pratar vi en del om att vi gillar snygga böcker. Coffee table böcker. Konstverk som alla har råd med, kvalitativa innehåll som dessutom gör sig som en läcker inredningsdetalj. Nördigt och ytligt? Absolut. (I samband med arbetet med vår första bok "Penseldrag" skojade vi och formgivaren @petterhonk om att konstboken skulle vara snygg och lättillgänglig - "precis som vi!". Livet blir så mycket roligare när man tar sig själv med en nypa salt.) När vi tog klivet mot att ge ut romaner var det inte utan att vi undrade hur detta skulle lösas. Nog för att skönhet är subjektivt, men hur gör man egentligen när ett omslag ska matcha berättelsens ton och innehåll, och samtidigt passa ihop med förlagets ambitioner om estetik? Det visade sig vara något vi inte hade behövt bekymra oss om alls. Omslagets formgivare Janie Jagborn @artbyjanie har tagit författaren @alex.bennheden s saltstänkta berättelse om en kuststad på 90-talet och tre killars öden, och skapat ett somrigt, svalt och luftigt omslag i dova pasteller. Värdigt en berättelse som sätter sig, värdigt ett förlag med förkärlek för yta. #omslag #bokomslag #yta #innehåll #bok #utgivning #formgiving #estetik #penseldrag #förlag #tekannanförlag #ladanbrannochmorsandansadetilllrickymartin #alexbennheden