Daniel Sanjay

f. 1982
Affärsutvecklare, föreläsare och projektledare.

Daniel Sanjay brinner för att inspirera andra och föreläser om kulturentreprenörsskap runt om i södra Sverige. När kulturen plågades under 2020 startade Daniel Digitial Festival - Kulturen tystnar aldrig och blev turnéledare för Amanda Aasa. Han sjunger i kör och ger sig gärna i kast med nya spännande utmaningar, såsom att agera i teaterföreställningen Sviskon och besvär, regisserad av Laila Adèle.

Han har sin bakgrund inom konst, teater och musik. Han utbildade sig inom Kultur- och kommunikationsprogrammet i Halmstad, med konstvetenskap som huvudämne, och gick i musikklass på grundskolan i Helsingborg. Han har arbetat som näringslivsutvecklare på Destination Halmstad AB och idag är han affärsutvecklare på Connect Sverige, Region Väst. Under många år drev han kultur- och evenemangsföretaget Daniel Sanjay – Kulturvärden, där han hade uppdrag bland annat som projektledare, arrangör, konferencier, moderator och guide. Han har tidigare deltidsarbetat på Mjellby Konstmuseum, Hallands Konstmuseum och Teckningsmuseet i Laholm, och håller årligen konstvandringar i Laholm tillsammans med sin fru Catharina Sanjay.

 

Kultur är för mig ett sätt att mötas, stimuleras
och skapa mervärde i ens liv.
Den klassiska benämningen att kultur betyder odling
jämför jag med att skapa sig ett kontaktnät
som skapar möjligheter i ens liv och inom ens karriär.

 

Daniel är projektledare för den årliga konstutställningen Vårsalongen i Halmstad, och stod bakom Art walk , ett utställningsforum för konstnärer, som visats under olika evenemang i Halmstad. Så även Ett möte med världen, där olika konstformer från hela världen tog plats på scen.

I samband med utgivningen av den senare prisbelönta Penseldrag - en bok om konstnären Kirke Ralph startade paret Sanjay Kirke Ralphs minnesfond, som årligen ger ut ett stipendium för konstnärer i alla åldrar. Penseldrag var Daniels debut som författare.

Läs mer om Daniels utgivningar här.

När Daniel inte kulturarbetar eller affärsutvecklar slappnar han av med matlagning, heminredning - eller flygplansklipp på YouTube. 

Mannen, myten, legenden. Överlevaren. Idag fyller han år, den mest magiska galning som förgyller mitt liv. Han som gör att pandemier, sjukskrivning och annat tungt ändå kan bli high life. Han som är en trygghet när man mår dåligt och som själv vågar vara sårbar. Som är öppet jämställd och tar kampen mot orättvisor. Han som gör vad han kan för att världen ska vara en lite bättre plats att leva. Älskade bästis och partner in crime. Lyllos mig som får ha dig i mitt liv. #födelsedag #partnerincrime #bästis #kärlek #blackandwhite #blackandwhitephotography
Det kommer in en del manus och samarbetsidéer till Tekannan. Det är svårt ibland att avgöra vilka vi ska gå vidare med, då det finns en del parametrar att ta hänsyn till. Vi är ett litet förlag som inte drivs på heltid, vilket gör att det krävs en hel del för att vi ska välja att satsa. När vi läste Alex Bennhedens skönlittera manus var det ingen som helst tvekan. "Ladan brann och morsan dansade till Ricky Martin" är en nostalgisk och viktig historia om att vara en ung man, i en känslig och formbar tid i livet där man inte alltid vågar stå emot det som är obekvämt. Berättelsen andas saltstänk, sommar och sena nätter. Den är reflekterande, otroligt välskriven och lockar till skratt flera gånger om. Vi är taggade över att ge ut förlagets första skönlitterära bok och så tacksamma över att få arbeta ihop med en så driven, kreativ och inspirerande människa som @alex.bennheden . Nu kör vi! PS! Boken kommer ges ut till sommaren och det kommer finnas möjlighet att förhandsbeställa. Mer info om det kommer! Foto: Lina Nylander #nostalgi #reflektion #västkusten #halland #utgivning #manus #skönlitteratur #roman #samarbete #förlag #författare #alexbennheden #ladanbrannochmorsandansadetilllrickymartin #småföretagare #tekannan #tekannanförlag
Det finns något rofyllt och vackert med den kyla som lagt sig över landet. Snön som lyser upp och skapar lika mycket stillhet på promenaderna som glada barnrop i pulkabackarna. Kylan omsluter oss, som ett vitt täcke en trött arbetsdag. Då njuter jag extra mycket av att få krypa tätt intill min makes varma kropp. Kura ihop mig nära honom. Jag njuter extra mycket, nu när han är nästan helt återställd från hjärninflammationen som skakade om vårt liv precis i början av det nya året. Jag njuter av värmen och närheten. Snart är det Alla hjärtans dag. Det brukar vi inte fira mer än med en god middag tillsammans. Som Daniel säger "alla dagar är alla hjärtans dag". Jag gillar det. Men ibland vill man ändå fira lite extra. Då kan jag rekommendera en viss diktbok, fylld med romantiska, ärliga och sensuella dikter av mig och makalöst vackra bilder av Anna Fransisca Nilsson @annafransisca_art . Sök på "Vilddjur och vardagsromantik" och jag lovar att du kommer hitta den. Kram på er! #kärlek #poesi #dikt #konst #relationer #mod #romantiskt #sensuell #litteratur #hjärnhinneinflammation #allahjärtansdag #snö #kyla #stillhet #glädje #sova #närhet @danielsanjay @annafransisca