Daniel Sanjay

f. 1982
Affärsutvecklare, föreläsare och projektledare.

Daniel Sanjay brinner för att inspirera andra och föreläser om kulturentreprenörsskap runt om i södra Sverige. När kulturen plågades under 2020 startade Daniel Digitial Festival - Kulturen tystnar aldrig och blev turnéledare för Amanda Aasa. Han sjunger i kör och ger sig gärna i kast med nya spännande utmaningar, såsom att agera i teaterföreställningen Sviskon och besvär, regisserad av Laila Adèle.

Han har sin bakgrund inom konst, teater och musik. Han utbildade sig inom Kultur- och kommunikationsprogrammet i Halmstad, med konstvetenskap som huvudämne, och gick i musikklass på grundskolan i Helsingborg. Han har arbetat som näringslivsutvecklare på Destination Halmstad AB och idag är han affärsutvecklare på Connect Sverige, Region Väst. Under många år drev han kultur- och evenemangsföretaget Daniel Sanjay – Kulturvärden, där han hade uppdrag bland annat som projektledare, arrangör, konferencier, moderator och guide. Han har tidigare deltidsarbetat på Mjellby Konstmuseum, Hallands Konstmuseum och Teckningsmuseet i Laholm, och håller årligen konstvandringar i Laholm tillsammans med sin fru Catharina Sanjay.

 

Kultur är för mig ett sätt att mötas, stimuleras
och skapa mervärde i ens liv.
Den klassiska benämningen att kultur betyder odling
jämför jag med att skapa sig ett kontaktnät
som skapar möjligheter i ens liv och inom ens karriär.

 

Daniel är projektledare för den årliga konstutställningen Vårsalongen i Halmstad, och stod bakom Art walk , ett utställningsforum för konstnärer, som visats under olika evenemang i Halmstad. Så även Ett möte med världen, där olika konstformer från hela världen tog plats på scen.

I samband med utgivningen av den senare prisbelönta Penseldrag - en bok om konstnären Kirke Ralph startade paret Sanjay Kirke Ralphs minnesfond, som årligen ger ut ett stipendium för konstnärer i alla åldrar. Penseldrag var Daniels debut som författare.

Läs mer om Daniels utgivningar här.

När Daniel inte kulturarbetar eller affärsutvecklar slappnar han av med matlagning, heminredning - eller flygplansklipp på YouTube. 

Den här pärlan till debutroman fick 4 av 5 i betyg av Rickard Lindholm på @btjsverige. Riktigt coolt och välförtjänt. Grattis @alex.bennheden ! 🎊 Passa på att köpa ert eget ex (eller julklapp?) i god tid, så den hinner levereras innan jul! 🎄 #ladanbrannochmorsandansadetilllrickymartin #alexbennheden #recension #trovärdig #skildring #btj #boktips #ungdom #ålder #90tal #nostalgi #röst #tonåring #debutroman #författare #nåsinamål #entreprenör #småföretagare #tekannan #förlag #tekannanförlag
Stort tack alla som var med och tyckte till gällande muggmodell och diktcitat! En tjusig matt variant blev det, med grå utsida och vit insida. De båda muggarna är nu färdiga och nylevererade! (nej, vi kunde inte hejda oss utan tog två citat! 🙈) Passa på att beställa en mugg eller två i julklapp - till dig själv eller någon som förtjänar en så fin gåva! 🎁 Självklart går de att diska i maskin. Vi är lata och gillar sådant. Muggarna hittar du på vår hemsida, länk i bion. Bor du i Halmstad kommun erbjuder vi hemleverans eller möjlighet att hämta ut din beställning på @cortadocoffeeshop! (Passa på att ta en fika när du ändå är där! Mmmm!) Lägg ett DM här, så löser vi det! #citatmugg #kaffekopp #tekopp #mugg #coffee #tea #citat #poesi #dikt #poetry #vilddjurochvardagsromantik #kärlek #present #kaffe #te #varmdryck #diktsamling #författare #catharinasanjay #kavaj #skjorta #malemodel #businessman #drinkingcoffee #drinkingtea #lips #beard #förlag #tekannan #tekannanförlag
Paraktivitet? Ställa ut på mässor och julskyltningar! 📙 🎄 😅 I ärlighetens namn är det riktigt kul att hänga tillsammans, bortom den precious soffan och Netflix som annars varit en hejdundrande fin vän det här året. Det har varit en välbehövlig energiboost att vara ute bland folk och prata böcker med främlingar. Mötas i samtalet. Och glädjen när nära och kära överraskar med att hälsa på och heja på! (Själv tog jag tillfället i akt att lämna bokförsäljningen till @danielsanjay, och själv gå och kolla på Harry Potterböcker med kompisars ena dotter tillika fellow Potter head) Och när man råkar vara gift med sin allra bästa vän och en så kreativ och inspirerande människa - då är man banne mig glad över en hel helgs paraktivitet av sådant säljande och litterärt slag. 😊♥️ #partnersincrime #julskyltning #bokmässa #couplegoals #utställare #egenföretagare #småföretagare #gladaihågen #böcker #tekannan #förlag #tekannanförlag #författare #gifta #married #paraktivitet #paretsanjay #partnerincrime