Catharina, Daniel och katten Snus Catharina, Daniel och katten Snus

“First, let’s have some tea. Then, let’s do wonderful things (like drink more tea.)” - Emm Roy

Tekannan Förlag är ett Halmstadbaserat förlag med lekfullhet och aptit på livet!  

Vi som utgör förlaget har en gemensam bakgrund inom konstvetenskap och våra olika respektive  inriktningar formar förlaget. En författares fingertoppkänsla, en skolbibliotekaries omfattande kunskap om litteratur och en affärsutvecklares lösningsfokuserade driv. Kombinera de tre och du har ett optimalt nördigt och drivet ungt förlag.

"En läsare lever tusen innan han dör. Den som aldrig läser lever bara ett." - George R. R. Martin
 

En av oss sitter med i Hallands Konstförenings Styrelse och projektleder Vårsalongen, och den andra är ledamot i Svensk Biblioteksförenings jury för barn- och ungdomslitteratur. Kort sagt uppskattar vi kulturentreprenörskap och att samverka med människor som vill och vågar satsa på det de tror på.
 

"Böcker kan helt enkelt vara konstverk som flera har råd med."  - Catharina Sanjay


Sedan 2016 har tre coffee table böcker med olika innehåll getts ut. En stark passion för böcker och estetik gör att vi gärna satsar på estetiskt tilltalande utseende. Böcker kan helt enkelt vara konstverk som flera har råd med. 

Yta är givetvis inte allt och vi är måna om att våra utgivningar ska hålla en hög kvalitet, inte bara till det yttre. Eftersom vi har en förkärlek för konst, kultur och entreprenörskap ger vi gärna ut böcker med ämnen som ibland kan anses vara smala, paketerade på ett vackert och lättillgängligt sätt. Givetvis uppblandat med annat smått och gott, så har du en färdig idé – tveka inte att höra av dig!
 
Vi ser fram emot att samarbeta med dig!

/Catharina och Daniel Sanjay
Följ oss på Instagram och Facebook!
 


"Det är en vacker bok
som kommer vinna priser." 


Sagt om Penseldrag - en bok om konstnären Kirke Ralph.


"De är sensuella, eller sexuella.
Den första är mer Jane Austen, de andra är mer gjorda för nattklubb."


Sagt om catharina O:s dikter i Kättaren och Faunen