Från blogg till bord - en vegansk coffee table book

Är du en självklar vegan? Eller skrämmer blotta tanken på vegansk bakning dig?
Kanske gillar du att baka hälsosam fika eller så har du en familjemedlem som äter veganskt och du letar efter inspiration.
Det spelar ingen roll vad som ledde dig hit – gillar du god fika och vill testa en massa härliga recept från olika matinspiratörer då är den här boken något för dig! 

Du vet väl om att du kan köpa boken i vår butik?

Ju fler kockar desto bättre bakverk!

Vad kan vara mer passande än att ett förlag som heter "Tekannan" ger ut en bok om fika?  Vi är jätteglada över att få presentera vår kokbok Från blogg till bord som är fullspäckad med smarriga recept på tårtor, kakor, bullar och bakelser! Sa vi att recepten är helt och hållet veganska?  För att göra det hela än mer spännande är det inte bara en person som står bakom recepten utan nio! Bloggare, restaurangägare, kokboksförfattare och influencers har delat med sig av sina recept, för att skapa en härligt dynamisk variation. För ni vet väl vad man säger; ju fler kockar ju BÄTTRE soppa!  För att maxa det hela ytterligare ramas hela härligheten in av förtjusande bilder på överdådiga fikabord från 20- och 30-talet, då Thomas Hansson, formgivare pch personen bakom bokidén, har ett stort intresse för vykort från den tiden. Han har en gedigen samling retrobilder och har valt ut sina favoriter för att matcha dessa aptitretande bakverk. Retro och modernt i samma bokförpackning alltså! 

Medverkande

Här har vi dem, de fantastiska medverkande i Från blogg till bord!
Dessa nio bloggare, caféägare, kokboksförfattare och inspiratörer har bidragit med flera olika recept - alla lika smarriga! 

Maggie Bergius

Först ut är ingen mindre än den oerhört sympatiska och driftiga Maggie Bergius! Maggie driver bland annat bloggen Maggies Skafferi där hon samlat sina bästa veganska recept för såväl vardag och fest samt för stora och små! Hon har tidigare gett ut boken Maggies Skafferi – Vegansk mat för hela familjen Vulkan. Hon har en helt underbar känsla för sammamnhang och de aptitretande bilderna på hennes bakverk passar klockrent i den kommande retroinspirerade boken. Vi är sjukt glada att hon är med!
 

Niina Snijder

Niina Snijder

Det har varit en fröjd att samarbeta med Niina Snijder! Inspirerande och energirikt delar hon med sig av sina skills. Hon är kreativ, driftig och lösningsfokuserad. På sin blogg Vegan Niinja bjuder hon på veganska recept fria från raffinerat socker. Passionen är nyttiga efterrätter och frukostar, och allt ska vara lätt att tillaga! Bakning blandas med glutenfria och raw recept. Kort och gott; Enkel veganmat, sockerfria sötsaker, glutenfritt och massor med gott!


 

Elena Romanova

Vår sjunde medverkande är den driftiga Elena Romanova! Tillsammans med Kamran Jamali driver hon Healthies café i Linköping. Där bakar de utan gluten och använder endast växtbaserade ingredienser.
Eftersom de inte använder ägg och mejeriprodukter passar deras mat och fika passar också personer med olika matallergier.  Flera av deras bakelser innehåller inte vitt raffinerat socker och deras bakverk är helt enkelt ett nyttigare val för alla hälsomedvetna. Det är så härligt att ha fått med Elena i vår bok!

Yvonne Hedberg

Yvonne Hedberg

Vår andra medverkande är den kreativa och hälsomedvetna Yvonne Hedberg som driver den veganska matbloggen Healthcreator.se! Hon arbetar som matkreatör, inspiratör, medial rådgivare och art director. På Vulkan har Yvonne tidigare gett ut böckerna Fika eatclean vegan: för högtider och även annars och Skapa din hälsa: med renande och stärkande mat, motion och positiva tankar på Vulkan. I år ger hon även ut Vegansk vardagsmat - eat clean! Vi är så glada att Yvonne vill vara med i vår bok!
 

Open New Doors

Till vår stora glädje ville Erika och Jonas Frost vara med i vår veganska bakbok! Ett coolt, drivet par med cool och vacker, helt växtbaserad restaurang ute på den östgötska vischan. Open New Doors Bahnhof är en gammal tågstation i Sya, utanför Mjölby. Där jobbar paret så lokalt och ekologiskt som möjligt och lagar allt från grunden. Erika har tidigare gett ut boken Rå matglädje: veganskt, lyxigt och jäkligt gott på Norstedts. Riktigt häftigt att ha dem med på tåget!
Fotograf: Cecilia Möller 

Hanna Bergström

Hanna Bergström

Så glada vi är att Hanna Bergström ville vara med i vår bok! Hanna driver Bruket Kaffebar i Helsingborg och har tidigare gett ut böckerna Nya sorters kakor: 62 veganska kakrecept och tillsammans med Agnes Wessman Vegan Vegan! Din guide till en månad som vegan, båda på Isaberg förlag. Hanna drivs av att laga mat på ett så hållbart och äkta sätt som möjligt, med bra ingredienser från grunden. Det ska synas i såväl recepten i hennes böcker som i menyn på kaffebaren hon driver. Som den kakälskare jag är har jag dreglat över Hannas kakbok och är så glad att hon nu är med i vår!

Cortado coffeeshop

Cortado Coffeeshop

Störtsköna Niklas och Christina Luthin driver Cortado Coffeeshop, som är vår tredje medverkande! Utan att det egentligen var tanken från början så har Cortado Coffeeshop gått mer och mer mot ett vegetariskt och veganskt innehåll på menyn. Alla ska känna sig välkomna och veta att man kan hitta både goda och nyttiga alternativ, och att deras leverantörer värnar om miljön och om bönderna som odlar kaffebönorna. 2018 var Cortado Coffeeshop med i White Guide Café - och nu igen 2019! Kaxigt att ha ett sådant gäng med i Från blogg till bord!

Linda Andersson Hafner

Linda Andersson Hafner

Det är med stolthet vi presenterar vår sjätte medverkande; Linda Andersson Hafner! Denna otroligt härliga människa har tidigare gett ut boken Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och fest på Ordalaget Bokförlag. Boken blev utsedd till årets vegetariska måltidslitteratur, vann svenska Gourmand Awards i kategorin veganskt och var därmed även med i finalen av internationella Gourmand Awards! Så sjukt coolt! På Lindas hemsida och Instagram Picnic In A Tree hittar man vegansk mat som inte känns stereotypiskt vegansk, ”vegan food for foodies”. 
Fotograf: Stevie Antoniou

Emily van Ness

Emily van Ness

Den sista i raden av våra fantastiska matinspiratörer är den eminenta Emily van Ness! Denna vitaminkick till kreatör har inte enbart bidragit med recept, utan dessutom skrivit förordet till vår receptsamling och bjussar på en underbar inblick i den veganska världen. Emily förgyller våra smaklökar bland annat på Söderfamiljen och driver företaget Emjoy it Raw. Emilys mål för företaget har inte enbart varit att skapa fantastiska rawfoodgodbitar som smakar gott, utan de ska också göra gott för vår hälsa, miljö och alla som vi delar planeten med. Underbart att ha henne med i boken!