Daniel Sanjay

f. 1982
Affärsutvecklare, föreläsare och projektledare.

Daniel Sanjay brinner för att inspirera andra och föreläser om kulturentreprenörsskap runt om i södra Sverige. När kulturen plågades under 2020 startade Daniel Digitial Festival - Kulturen tystnar aldrig och blev turnéledare för Amanda Aasa. Han sjunger i kör och ger sig gärna i kast med nya spännande utmaningar, såsom att agera i teaterföreställningen Sviskon och besvär, regisserad av Laila Adèle.

Han har sin bakgrund inom konst, teater och musik. Han utbildade sig inom Kultur- och kommunikationsprogrammet i Halmstad, med konstvetenskap som huvudämne, och gick i musikklass på grundskolan i Helsingborg. Han har arbetat som näringslivsutvecklare på Destination Halmstad AB och idag är han affärsutvecklare på Connect Sverige, Region Väst. Under många år drev han kultur- och evenemangsföretaget Daniel Sanjay – Kulturvärden, där han hade uppdrag bland annat som projektledare, arrangör, konferencier, moderator och guide. Han har tidigare deltidsarbetat på Mjellby Konstmuseum, Hallands Konstmuseum och Teckningsmuseet i Laholm, och håller årligen konstvandringar i Laholm tillsammans med sin fru Catharina Sanjay.

 

Kultur är för mig ett sätt att mötas, stimuleras
och skapa mervärde i ens liv.
Den klassiska benämningen att kultur betyder odling
jämför jag med att skapa sig ett kontaktnät
som skapar möjligheter i ens liv och inom ens karriär.

 

Daniel är projektledare för den årliga konstutställningen Vårsalongen i Halmstad, och stod bakom Art walk , ett utställningsforum för konstnärer, som visats under olika evenemang i Halmstad. Så även Ett möte med världen, där olika konstformer från hela världen tog plats på scen.

I samband med utgivningen av den senare prisbelönta Penseldrag - en bok om konstnären Kirke Ralph startade paret Sanjay Kirke Ralphs minnesfond, som årligen ger ut ett stipendium för konstnärer i alla åldrar. Penseldrag var Daniels debut som författare.

Läs mer om Daniels utgivningar här.

När Daniel inte kulturarbetar eller affärsutvecklar slappnar han av med matlagning, heminredning - eller flygplansklipp på YouTube. 

Vad är viktigt i livet? Kan det få vara ljudet av snö under skorna och synen av stora, mäktiga råkor som rart burrar upp sig i kylan? Ljudet av stillhet, av steg bland lövhögar under hösten. Fågelkvitter om våren och en snigels strävan. 🐌 Skratt med vänner över en god middag och en flaska vin eller två. 🍷 De näras glada ansikten, varma kramar eller trygga tröst på avstånd. Din älskades varma kropp sovandes brevid dig. Det här decenniet har inlett med att utmana oss. Vi vet inte om det kommer fortsätta så, men livet är vad det är. Det har gjort oss sårbara, så sårbara. Och någonstans i det sorgsna och sårbara har det öppnat upp möjligheten att värdesätta det enkla och det lilla, på ett sätt som är nytt för många av oss. 2019 avslutades för min och Tekannans del med optimism och jävlar anamma.🦸‍2020 lärde mig att ibland räcker inte det. Företagandets väg är hård och knagglig, hur mycket driv och optimism du än har. Det lärde mig nyfikenhet och att prova nya lösningar - och det lärde mig att släppa taget om det som inte ger tillräckligt. (Tekniskt sett var det min man som lärde mig det, och gör det fortfarande, men det låter lite mäktigare att 2020 lärde mig det...) Det lärde mig också att känna tacksamhet över det jag har, trots saknad av annat. Det lärde mig det rimliga i att känna motstridiga känslor som vemod och tacksamhet samtidigt, utan att känna sig splittrad. Det lärde mig acceptans över sakernas tillstånd (till viss del). 🙏 2021 lärde mig fruktan. Att tappa fotfästet och hur ofantligt många saker det är som inte spelar någon som helst roll i det stora hela. Året inleddes med att Daniel fick läggas in akut med hjärnhinneinflammation, och tack och lov komma hem en vecka senare. 2021 har påmint mig om hur lindrande det är att skapa och hur otroligt viktigt det är med berättelser. Hur den bästa sorten kan bli en livboj när allt runtomkring stormar.📚 Det påminde mig om hur viktigt det är med relationer. Med familj, vänner och kollegor. För trots allt, som kören Cantemus sjöng när jag och Daniel gifte oss, så har vi bara varandra. Och det är inte så lite. Faktum är att det är allt. Tack för att ni tog er tid att läsa. #2020 #2021 #viktigt #livet
"Sure, it's Christmas once more." Det är annorlunda, mysigt och vemodigt. Men jul är det. 🎄 En annan låt jag kommer att tänka på att det fina körarret av Di Levas "Vi har bara varandra" som jag och Daniel hade som utgångsmusik när vi gifte oss. I år är det bara jag och Daniel i jul. Men just i år, mer än alla andra år, har vi alla på något sätt varandra. Allihopa. God jul och ta hand om varandra. ❤️ #itsbeginningtolookalotlikechristmas #covid19 #coronatider #annorlunda #mysigt #vemodigt #jul #viharbaravarandra
I dessa tuffa tider känns det extra bra att få vara med och sprida glädje. När JCI Halmstads initiativ "Julklappsprojektet" firade tio år fick dessa forna medlemmar förfrågan om att tomta på Barnavdelningen på Halmstad sjukhuset. 🎅 🤶 Till skillnad från tidigare år kunde vi inte tomta inne på avdelningen, utan spankulerade runt på Galgberget så barnen kunde vinka från fönstren. Och inte bara barnen - lika glada var personalen som från olika fönster vinkade; kökspersonal och sjuksköterskor med mask. 👩‍⚕️ Tack JCI Halmstad och projektledaren Rebecca Horvarth Sundén för att vi fick vara med och ge glädje till de som kämpar så! ❤️ #geglädje #kämpar #halmstadsjukhus #barnavdelning #allaharrättattfirajul #personal #sjuksköterskor #läkare #hjältar #julklappsprojektet #jcihalmstad #jci @jcisweden #tomtar #letitsnow