Daniel Sanjay

f. 1982
Affärsutvecklare, föreläsare, moderator, guide, projektledare och arrangör

Daniel Sanjay har sin bakgrund inom konst, teater och musik. Han utbildade sig inom Kultur- och kommunikationsprogrammet i Halmstad, med konstvetenskap som huvudämne, och gick i musikklass på grundskolan i Helsingborg. Han har arbetat som näringslivsutvecklare på Destination Halmstad AB och idag är han affärsutvecklare på Connect Sverige, Region Väst. Under många år drev han kultur- och evenemangsföretaget Daniel Sanjay – Kulturvärden, där han hade uppdrag bland annat som projektledare, arrangör, konferencier, moderator och guide. Han har tidigare deltidsarbetat på Mjellby Konstmuseum, Hallands Konstmuseum och Teckningsmuseet i Laholm, och håller årligen konstvandringar i Laholm tillsammans med sin fru Catharina Sanjay.

I samband med utgivningen av den senare prisbelönta Penseldrag - en bok om konstnären Kirke Ralph startade paret Sanjay Kirke Ralphs minnesfond, som tillsammans med Knutsgillet i Laholm årligen ger ut ett stipendium för konstnärer i alla åldrar.

Daniel är projektledare för dne årliga konstutställningen Vårsalongen i Halmstad, och står bakom Artwalk, ett utställningsforum för konstnärer, som visats under olika evenemang i Halmstad. Så även Ett möte med världen, där olika konstformer från hela världen tar plats på scen. Han brinner för att inspirera andra och föreläser om kulturentreprenörsskap runt om i södra Sverige. Han sjunger i kör och ger sig gärna i kast med nya spännande utmaningar, såsom teaterföreställningen Sviskon och besvär, regisserad av Laila Adèle. Penseldrag är hans debut som författare.

Läs mer om Daniels utgivningar här.

 

Kultur är för mig ett sätt att mötas, stimuleras
och skapa mervärde i ens liv.
Den klassiska benämningen att kultur betyder odling
jämför jag med att skapa sig ett kontaktnät
som skapar möjligheter i ens liv och inom ens karriär.

 

75

Svåra tider nu och vad är rätt eller fel? Med avstånd till andra (vilket det blev av sig själv i ett ganska folktomt centrum) besökte vi Laholm på deras event @ladiesandgentslaholm för att stötta butiker där. Först besökte vi @delihallen och fick med oss en hel del godsaker 😋för att sedan gå vidare till @hornanilaholm där det blev en väska var för oss 😃. Besöket på @boklaholm blev som vanligt trevligt och där lämnade vi @catharina_sanjay för övernattning 😂😉 efter det gick vi till @fairtradeshoplaholm och köpte fina smycken, blominköp blev det på @floragardenlaholm och vi avslutade kvällen på @annabellelaholm På varje butiksstopp blev det fina samtal, leenden och glädje i denna tunga tid för näringslivet. Kan du och känner dig helt frisk så tvätta händerna, håll avstånd och besök en butik eller restaurang när du kan. Jag lovar att det är det lilla som spelar roll nu, för många handlar det om kronor för överlevnad! : : #attraktivalaholm #hålllaholmlevande #varräddaomvarandra #handlalokalt #visitlaholm #halland

55

En skylt inköpt på #patriksprylar som för mig inte bara är en kul inredningsdetalj utan också en påminnelse. En påminnelse om att hur viktigt det är att vara snälla mot varandra, att våga säga det man verkligen känner och vikten av att lyfta varandra. I situationen vi nu är i där fysisk kontakt inte är att rekommendera, blir det ännu viktigare att med ord lyfta varandra. ❤️🙏🏻✨ : : @patriksprylar #bekind #påminnelser #lyftvarandra #kärlek #spreadthelove

78

#karantän #tidförreflektion #omvärdera #ingetärsjälvklart #tillsammans #vifixardetta #mammavetbäst